ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин ПринтГайд Инфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Какво се търси днес: Знамена на пилони, Iprint, Лайсни за календари, Самозалепващо фолио цена, Инженеринг

Цветна печатна преса Xerox® Color 1000i

представен от Райс ЕООД

Цветна печатна преса Xerox® Color 1000i (представен от Райс ЕООД)

Цветна печатна преса Xerox® Color 1000i

Печатната преса Xerox® Color 1000i генерира продукти с добавена стойност и нови бизнес възможности със специални допълнителни ефекти към печата
Системата е снабдена с пета секция за създаване на допълнителни ефекти и облагородяване на продукцията.

Прозрачен Clear Dry тонер позволява прилагането на творчески ефект на частичен или цялостен лак, които добавят реалистичност и живот към продуктите.
Пета "по избор" печатна станция, позволява да се разшири творчеството и въздействието на отпечатъците, чрез добавя на ефекти с прозрачен сух тонер. Могат да се обхванат определени области на листа или да се обхване целия лист, като дава възможност за: „осветяване” на изображенията за визуално разнообразие, за да изпъкнат на страницата, привличане на вниманието към заглавие или променлив текст, подобряване на снимки, лога и променливи изображения, симулиране на перлен или метален външен вид, прилага цифрови водни знаци, за да се добавят артистични ефекти или да се повиши сигурността.

Clear ефект в тази технология се полага едновременно с отпечатване на изображението и би заместил процесите на парцелно лакиране, които в конвенционалната печатна технология се изработват с UV лакиращи машини. Като ефект за компанията се постига ефективност, бързина на производство и съкращаване на разходите.

Сега в Xerox® Color 1000i могат да бъдат добавени Pantone Gold 871C или Pantone Silver 877C за печат на разнообразни графични приложения – статични или променливи. Задачи от подобен тип се изпълняват online, като генерирането им и печатът се управляват от сървъра на машината.

Това съкращава процеса за допълнителна довършителна обработка, като например фолиен печат за допълнителен ефект и пести средства.
Приложението с gold или silver е изключително реалистично и атрактивно и спомага за разширяване на предлаганите продукти и услуги.

Металическото сребро и металическото злато позволяват да мигрират повече задания към цифровия печат, които преди са се изпълнявали на офсет с офлайн щамповане на фолио, като покани, сертификати, визитки и др. За разлика от фолийния печат обаче, металическото сребро и металическото злато може да се използва за добавяне на допълнителен слой за блясък на фотографски изображения, подобряване на металния вид на широка гама от търговски и фото приложения. Тъй като Color 1000i e цифрова преса, може да се интегрира металическо сребро и металическо злато в персонализирани съобщения, повишавайки възприятиятието на клиенти, с привличащ погледа външен вид от висок клас.

Тази възможност на машината ще има най-голям ефект за производителите на каталози, директен мейлинг, флаери, картички и визитки, тъй като те ще могат да предложат допълнителна стойност към продуктите, чрез добавяне на златен или сребърен цвят в предлаганите маркетингови материали.

Xerox® Color 1000i работи с иновативен EA-HG-тонер, емулсионно генериран по химически път при по-ниска температура от конвенционалния начин на производство на тонер. Той се състои от много малки частици с еднакъв размер. Това е една от причините за хомогенност на отпечатъците и точното предаване на оттенъците и плавността на преходите на цвета.

Тонерите са разработени чрез специфична за Fuji Xerox технология, която позволява използването им върху различни медии, без това да се отразява върху качеството на изображението. Крайният резултат е съпоставим с качеството при офсетов печат, но с тази разлика, че цялото изображение се отпечатва с едно преминаване на медията през машината.

Лазерната система на Xerox Color Press е 32 лъчев VCSEL лазер за формиране на изображението. Това е единствената технология даваща реални 2400 точки на инч и високо качество при формиране на растерни изображения като осигурява висока хомогенност и надеждност. Това дава възможност за работа с линеатури вкл. 300 lpi, по-добро предаване на полутонове и съответно възможност за ползване на специални ефекти.

Някои от основните технологични предимства на Xerox Color Press се основават на Smart technology, която е сърцето на системата.
Smart technology дава възможност за автоматизирана настройка на параметрите на машината от начало до край чрез описването им в профили по видове хартии с натискането на един бутон.

Автоматичната система за контрол на регистрацията на изображението, усукването (scew) и перпендикулярността на медиите и мащабирането коригира и напречните девиации на плътността на цвета (smile correction). Реализира се със система от софтуер и вграден скенер. Отново с натискане на един бутон машината сама генерира и измерва контролни отпечатъци и създава профил, който се асоциира с използваната хартия.

Ползата от Smart technology се крие в бързата и прецизна настройка на машината към хартията, която спестява разходи за отпечатване на проби, загуба на време за настройка и квалифицирана операторска намеса, което рефлектира върху качеството и общата производителност на системата.

Автоматичната система Automated Color Quality Suite (ACQS) е елемент от системата за управление на цвета - Color manamagent на Xerox 1000i Color Press. Операторът с едно натискане на бутон задейства поредицa от процедури за линеаризация и профилиране, в резултат на които в контролера за управление се появява профил, гарантиращ оптималното цветопредаване върху използваната медия.

Скоростта от 100 А4/мин. на Xerox Color Press е еднаква за всичките видове хартии, т.е. не зависи от плътността на хартията, вкл. 350 gsm.

Други:

Устойчивост при отпечатване в значителен тираж:

Качество:

Универсалност:

Икономичност:


Бързо:

Динамично:

Гъвкаво:


Технически характеристики на Xerox® Colour 1000i Press

Тип на машината

Листова цифрова пълноцветна печатарска машина.

Номинална скорост

100 стр/мин

Разделителна способност

2400 x 2400 dpi VCSEL ROS

Препоръчителен средномесечен обем

150,000 - 400,000 стр/месечно

Работен цикъл

До 1,750,000 стр/месечно

Производителност

100 стр/мин за всички видове и грамажи поддържана хартия

Линейна растеризация

Полутонова растеризация

 • 150, 200, 300, 600 групирани точки

 • Растер с 200 ъглово отместени линии

Стандартни възможности

Цветно принтиране

Допълнителни възможности

Подаване, подреждане и довършване

Отпечатани страни

Автоматичен двустранен печат за всички размери и типове хартия

Технология

 • Лазерна, тонерна технология,

 • Пет цвята: магента, жълт, син, черен (CMYK) + 1 пета напълно равностойна цветна секция, печатаща с прозрачен тонер /Clear toner/

 • Възможност за генериране на специални ефекти и защитни символи - пета секция за специален тонер (прозрачен, Pantone металическо сребро или Pantone металическо злато), за създаване на допълнителни ефекти и облагородяване на продукцията

 • Вградена автоматизирана система за корекция на геометричните изкривявания и регистрация на изображенията - SIQA

 • Вградена автоматизирана система за калибриране и корекция на плътността на цвета Automated Colour Quality Suite (ACQS)

Източници на хартия

2 стандартни, 2 oпционални висок капацитет

Стандартен капацитет за хартия

4,000 страници

Работен формат – мин

182 mm x 182 mm

Работен формат – макс

330 x 488 мм

Плътност на хартията– минимално

55 g/m²

Плътност на хартията – максимално

350 g/m²

Видове медия

Хартия с покритие (гланцова, матова, копринена), хартия без покритие, хартия със зърнест строеж, специални материали, рециклирана хартия, перфорирана хартия, прозрачни материали, самозалепващи се етикети. Възможно е използването на различни материали в една задача.

Автоматичен дуплекс

Стандартни касети и касети с висок капацитет (55 gsm - 350 gsm)

Максимален капацитет за хартия с опции

Тава 1- 2,000 листа

Тава 2- 2,000 листа

Тава 2A - 2,000 листа

Тава 2B - 2,000 листа

Устройство за подаване с висок капацитет

Автоматично превключване на тава/презареждане в работен режим

Контролер за печат

Контролер за печат Xerox EX-P Print Server, Powered by Fiery - външен професионален сървър за управление

 • Мошен сървър за управление: 2 x Intel® Xeon® Processor ES-2637 V2

 • (4 Core, 3.5GHz)

 • Възможност за дистанционно управление и диагностика;

 • Adobe PDF Print Engine – поддържа формат APPE v3.0

 • Поддържани формати:

 • PostScript level 1, 2, or 3

 • Adobe Portable Document, native PDF processing

 • PDF/X-1a, PDF/X-3 and PDF/X-4

 • PDF/VT-1 and PDF/VT-2

 • JPEG, TIFF, TIFF/IT, DCS2, JPEG, EPS

 • PCL

 • Jobs that have been RIPped 

 • EFI FreeForm 1, and FreeForm 2 VDP

 • Xerox VI Compose (VIPP)

 • Personalized Print Markup Language (PPML) Version 3.0 Graphic Arts subset.

 • VPS compatible

 • Desktop Color Separations (DCS)

 • CT/LW

 • TIFF/IT P1

 • Microsoft Native Formats (DOC, XLS, PUB, PPT) enabled through Fiery Hot Folders feature

 • Едновременна обработка на задания от различни източници и сървъри в един прозорец; preview and proof;

 • Навигация за калибриране; калибрация към задание и медия;

 • Image Enhance Visual Editor и възможност за корекция на изображение без връщане в оригиналния файл;

 • Поддържа Fiery Impose-Compose;

 • Управление на специални ефекти – clear, gold, silver

 • Пълен пакет за управление на цвят: Color profiler suite

Финиширащо устройство, функции

поставяне на телчета, перфорация, устройство за вмъкване на листа след печатния модул - 100 листа, създаване на телбодирани брошури до 25 листа (100 страници) модул за рязане и подравняване


Фирма на седмицата
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама
Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на дигитални печатни машини
гр. София
фирма ДотБрейн

Консултант производствен печат
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на широкоформатна дигитална печ...
гр. Стара Загора
фирма ДотБрейн